Monofon er en splitter ny monologfestival på Hamar Teater! Torsdag 19.- søndag 22. januar har vi invitert en masse spennende folk til å stå på husets ulike scener - en og en. Vi byr på soloforestillinger med noen av landets mest spennende scenekunstnere, paneldebatt, monologlaboratorium, høytlesning og konsert. Velkommen til en salig blanding av humor, politikk, poesi, rølp og romantikk! Vi tøyer monologbegrepet rimelig langt, og krydrer festivalprogrammet med både musikk og slampoesi. Fredag presenterer Hamar Jazzklubb to av landets fremste solister i samspill - Gabriel Fliflet og Ole Hamre. Laboratorium kaller vi vår utforskingsscene. Her får du korte glimt av utprøving av konsepter, ferske tekster, samtidsdans og nyskreven musikk.

Med denne festivalen ønsker vi å løfte fram monologen som uttrykksform, mulighetene som ligger i øyeblikket der scenekunstneren mutters alene møter publikum. Monofon gir plass til både unge, aktuelle stemmer og etablerte kunstnere, og er et pilotprosjekt i vårt arbeid med å fortsette å utvikle Hamar Teater som mangfoldig, alternativ scenekunstarena.

hva kan du se? + konsert med Fliflet/Hamre + bok og suppe + paneldebatt + laboratorium + slampoesi

PROGRAM

TORSDAG 19.1
19:00 Nora Aschim: Livet er den eneste måten
20:00 Festivalåpning! Laboratorium: Singer-songwiter David Øynes
20:30 Jonas Jeremiassen Tomter: Jonas forklarer seg selv

FREDAG 20.1
16:00 Jonas Jeremiassen Tomter: Jonas forklarer seg selv
17:00 Nora Aschim: Livet er den eneste måten
18:00 Laboratorium: Andreas Dillerud Olsen, Hannah Nyhus Lørum, David Øynes
19:00 Jon-Arne Arnseth: Kunsten å smile
20:00 Hamar Jazzklubb: Konsert med Fliflet/Hamre
22:00 Slampoesi

LØRDAG 21.1
13:00 Paneldebatt: Monologen- teater på sparebluss eller livsnødvendig pusterom?
14:30 Jonas Kippersund: Tordenskjold
15:30 Laboratorium: Kåre Nordseth: trombonestykke av Bjørn Sverre Christensen,
Anne Oortwijn: dans
16:00 Bok og suppe: Anders og Torleif Kippersund leser fra Victor Hugos De elendige
19:00 Nora Aschim: Livet er den eneste måten
20:00 Laboratorium: Anne Oortwijn: dans, Martin Torshaug, Jonas Kippersund: Utdrag fra Locker Room Talk
21:00 Jonas Jeremiassen Tomter: Jonas forklarer seg selv
22:00 Laboratorium: Åpen scene!

SØNDAG 22.1
14:00 Nora Aschim: Livet er den eneste måten
15:30 Emily Fischbeck Luthentun: Memorabilia
17:00 Fredrik Høyer: Sjæl
19:00 Kate Pendry: Human Tsunami: Trump

KUNSTEN Å SMILE
/ Jon Arne Arnseth

Kunsten å smile er en monolog om kjærlighet, savn, nittitallspop, auditions og verdensrommet. En personlig og uformell forestilling med mye humor, om det å våge å titte frem bak masken. Om å finne sin plass – og den store kjærligheten. Vi møter en ung skuespiller som har smilt hele livet. For det viktigste er vel å bli likt, eller? Både på jobb og privat? Under skimter vi alvoret i usikkerheten.

fr. kl. 19:00 / Teatersalongen / 100,- (Kulturkort: 50,-)

LIVET ER DEN ENESTE MÅTEN
/ Nora Aschim

Som sitt siste prosjekt på Stange vgs. lager Nora Aschim (18) en monologforestilling! Vi får innblikk i en ung kvinnes liv, idet hun står opp om morgenen og gjør seg klar til å forlate leiligheta. Forestillingen er basert på dikt av den polske poeten Wislawa Szymborska (1923-2012).

to. 19 jan. kl. 19:00 + fr. 20 jan. kl. 17:00 + lø. 21 jan. kl. 19:00 + sø. 22 jan. kl. 14:00 / Hjørnesalongen / 70,-
(Kulturkort 20,-)

MEMORABILIA
/ Emily Fischbeck Luthentun

Dette er en fortelling om et nytt sted og nye folk. Dette er minner som får meg til å le fordi jeg ikke veit hvordan jeg ellers skal reagere. Dette er en historie om å savne noen skikkelig, om mental helse, og om hvor mye en kan lære av en bacheloroppgave som aldri ble helt ferdig. Dette er en forestilling om å være student på fulltid og menneske på deltid.

sø. 22 jan. kl. 15:30 / Teatersalen / 100,- (Kulturkort: 50,-)

SJÆL
/ Fredrik Høyer

SJÆL er en poetisk forestilling om å være ego. Vi møter to gutter som skal fremføre «sitt livs største dikt» og snakke om store, filosofiske emner. Men de ender opp med å bare snakke om seg sjæl. Publikum blir tatt med på en heseblesende og koselig reise ut i det store ingenting, det rytmiske og reflekterende, det musikalske og humoristiske.

Sø. kl. 17:00 / Festsalen / 150,-
(Kulturkort 100,-)

HUMAN TSUNAMI: TRUMP
/ Kate Pendry

20. januar 2017 blir Pendry og Sjøgård Pettersen tidsvitner til Donald Trumps innsettelse som amerikansk president i Washington. Forestillingen blir skrevet på flyet  tilbake til Oslo med urpremiere samme kveld i Hamar under Monofon. Manus: Kate Pendry. Regi: Mads Sjøgård Pettersen. Foto: Eirik Evjen. Konsept: Mads Sjøgård Pettersen og Kate Pendry.

sø. kl. 19:00 / Teatersalen / 150,-
(Kulturkort 100,-)

TORDENSKJOLD
/ Jonas Kippersund

Norges – og Danmarks store sjøhelt. Hvem var han egentlig, - eller hvem vil vi han skal være? Tordenskjold var ingen god mann, sett med våre dagers øyne. Og han levde heller ikke i en god tid… Slavehandler, tyrann, selvgod, en hensynsløs kriger - og dessuten trønder. Men han var dyktig, fantasifull - og helt klart en tøffing. Forestillingen hadde premiere i 2001 og er en av Turnékompaniets mest spilte.

lø. kl. 14:30 / Teatersalen / 100,- (Kulturkort 50,-)

JONAS FORKLARER SEG SELV
/ Jonas Jeremiassen Tomter

«Det er en veldig pretensiøs tittel. Jeg lurer på: Hva skal du forklare, hvorfor skal du forklare deg selv? Hvis jeg ikke kjenner deg – hvorfor ønsker jeg å oppleve at du forklarer deg selv? Samtidig er det riktig for det som kommer, og du har vel aldri vært en jantelovens mann.»
– Anonym publikummer

to. 19. kl. 20:30 + fr. 20. kl. 16:00 + lø. 21. kl. 21:00 / Teatersalongen / Fri inngang

FLIFLET/HAMRE
fr. 20. januar kl. 20:00

Hamar Jazzklubb presenterer to av Norges fremste solister i uovertruffent samspill som en del av monologfestivalen Monofon!

Gabriel Fliflet (trekkspill, sang)
Ole Hamre (slagverk, melodika, sang)

I Fliflet/Hamres musikk står lekelyst og innlevelse sentralt, og det meste kan skje: Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. Og Harald Sæverud dras med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere... Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker og uhørt musikk på melodika eller sitt eget gryteinstrument Hamrofonen. - Eller tar på seg steppeskoene! Fliflet/Hamre fører sammen musikk av ulikt opphav, og skaper et eget, personlig landskap. Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage!

Konsertstart 20:00. Dørene åpner 19:00.
Billetter kjøper du i døra eller HER

BOK OG SUPPE 
Anders og Torleif Kippersund begynner sin høytlesningsserie av Victor Hugos De elendige. Scenekunstgruppen Artilleriet setter opp romanen som teaterforestilling i samarbeid med Teater Innlandet i 2018, Turnékompaniet deltar også og i den forbindelse vil Hamar Teater med ujevne mellomrom holde høytlesningssalong. 
Lørdag 16:00 / Teatersalongen / 100,- (Kulturkort: 50,-) inkl. suppe!

 PANELDEBATT
“Monologen- teater på sparebluss eller livsnødvendig pusterom?” Anders Kippersund leder samtalen
Lørdag 13:00 / Teatersalongen / Fri inngang

LABORATORIUM
Dette er festivalens utforskingsscene. Her får du korte glimt av utprøving av konsepter, ferske tekster, samtidsdans og nyskreven musikk. Lørdag kveld blir det også åpen scene!
Teatersalongen / Fri inngang

SLAMPOESI
Barske poeter møtes til vennskapelig tevling i slamkonkurranse! Blant deltakerne er Anders Kippersund, Camilla Brandt,  Kirsti Hougen, Hans Christian Medlien
Fredag 22:00 /  Teatersalongen / Fri inngang