Billetter / Covid-19 / Trost i taklampa / Hamar Teater Ung 2021-2022 / Utleie / Kontakt / Nyhetsbrev

Jeg foretrekker lyset
Torsdag 23. september kl. 20:00

Velkommen til en forestilling om en av Innlandets store forfattere! «Jeg foretrekker lyset» forteller om Ingeborg Refling Hagens liv og arbeid, og to unge skuespilleres møte med hennes diktning og tenking. De presenterer et utvalg tekster fra hennes forfatterskap, særlig har de vært opptatt av hennes kamp mot fascismen og nazismen, og de knytter hennes engasjement for menneskeverdet opp mot dagens politiske virkelighet.

Manus: Svein Gundersen, Marie Hafnor, Svend Erichsen, bygget på sitater fra Ingeborg Refling Hagens lyrikk, biografi, dagboksnotater og brev

Regi og scenografi: Svein Gundersen

Produsent: Turnéorganisasjon for Hedmark, i samarbeid med Hafnor/Erichsen og Kulturproduksjoner

På scenen: Marie Hafnor, Svend Erichsen

Billetter: HER

AnJazz 2021

Hamars egen jazzfestival har fått ny form i år som følge av pandemien, og i september går del 2 av stabelen! Vi er stolte av at følgende konserter spilles hos oss på Hamar Teater:

Darling West
Søndag 26. september kl. 20:00

Sinne Eeg
Tirsdag 28. september kl. 20:00

Bugge Wesseltoft – Rymden
Onsdag 29. september kl. 18:00

Best Western Swing
Onsdag 29. september kl. 20:30

Se hele programmet og kjøp billetter på anjazz.no

Musikkhistorisk Orkester: The Sir Paul Project

Lørdag 2. oktober kl. 20:00

Velkommen til en gedigen hyllestkonsert! Musikkhistorisk Orkester ble opprettet i 2020, med ønske om å fordype seg i og framføre musikk av sentrale aktører fra populærmusikken fra 50-tallet og fram til nå. Første prosjekt er «The Sir Paul Project» Sir Paul McCartneys varierte karriere fra 60-tallet og fram til i dag.

Komp:
Tom Erik Antonsen (bass), Erlend Jøndal Bakken (trommer), Ole Ronny Tyseng og Henning Ramseth (gitarer), Bengt Abell Furnes (tangenter).

Vokal:
Mocci Ryen, Solfa: Kristian Lie, Morten Midtlien, Amund Oserud Bentzen og Arild Pytte Solum. Randi Strømbu og Tore Moengen.

Blåsere:
Ola Mattias Röndahl (trompet), Svein Johannessen (trombone), Marit Simonsen, Kjetil Ytre-Arne og Jan Erik Nyhuus (saxer), Ine Tyseng (fløyte).

Billetter: HER

Silje Nergaard og Espen Berg: Houses
Fredag 15. oktober kl. 20:00

Velkommen til konsert med to Hamar-fødte musikere i verdensklasse: Silje Nergård og Espen Berg!

2020 var året hvor Silje Nergaard skulle feire 30-årsjubileum som artist med to nye albumutgivelser og jubileumsturnéer i både inn- og utland. Slik gikk det ikke, men det ble begynnelsen på et nytt eventyr for Silje.

«I et helt år har vi nå vært avskåret fra normalen, og jeg har som de fleste andre vært hensatt til lange og stillegående dager hjemme i mitt eget hus. På lufteturer i nabolaget så jeg hvordan også andre ble nødt til å leve ut livene sine innenfor husets fire vegger. Etter hvert begynte jeg å fantasere om hva slags historier de ulike husene rommet, og fantasiene ble til sanger. Sammen har disse blitt til konseptet og albumet «Houses», musikalske fortellinger med utgangspunkt i folks liv og hva de ulike husene representerer for oss alle», forteller Silje Nergaard. Houses slippes i andre halvdel av oktober dette året. Grammyvinner Kurt Elling, Håkon Kornstad og Sinnika Langeland er blant mange kjente navn som medvirker på albumet.

Sammen med den dyktige jazzpianisten Espen Berg inviterer hun oss nå inn i de ulike husene, for å fortelle historiene deres – slik Silje har opplevd dem.

Billetter: HER


Trost i taklampa

Fjorårets musikalsuksess av kommer tilbake! Forestillingen ble nominert i to kategorier til Musikkteaterprisen 2020, og vi sakser fra juryens begrunnelse: Trost i taklampa ble et av årets store overraskelser. I ærverdige Hamar Teater har Kippersund-familien laget en versjon av Alf Prøysen og Finn Ludts klassiker som holder et svært høyt nivå. Forestillingen balanserer letthet og alvor, og forvalter Prøysens undertekst og ironi på en helt fremragende måte. Samtlige skuespillere synger godt, og klarer å tegne spisse og tydelige karakterer. Musikalen har en nydelig balanse mellom tradisjon og modernitet. Her glir moderne grep som skift på scenen og kjønnsblind casting, inn i en ellers tradisjonell oppsetning. Juryen er svært imponert over humoristisk timing, gode sangstemmer og det svært kompetente ensemblet. 


På scenen: Karoline Amb, Anne Bolette Stang Eng, Jon Arne Arnseth, Knut Kippersund Nesdal, Ingrid Nøren Stenersen, Andreas Dillerud Olsen, Johanne Kippersund Nesdal og Anders Kippersund.

Orkester: Eivind Strømstad, Ole Gjøstøl, Morten Strypet og Mats Lillehaug.

Regi, kostymer og visuelt konsept: Inga-Live Kippersund


19. oktober kl. 19:00

20. oktober kl. 19:00

21. oktober kl. 19:00

22. oktober kl. 19:00

24. oktober kl. 19:00


Billetter: HER

Konsert med Telemark Kammerorkester
Lørdag 23. oktober kl. 18:30

Telemark Kammerorkester kommer til Hamar Teater med en flunkende ny konsert for akkordeon og strykere av komponisten Kari Beate Tandberg. Det blir også klassisk musikk for strykere av W.A. Mozart, Jean Sibelius og Carl Nielsen, samt verk av Astor Piazolla, i anledning Piazollas 100-års jubileum. Solist i Tandbergs konsert er Andreas Angell, en aktiv utøver i mange konstellasjoner: musiker i ny og tradisjonell musikk, som komponist og som scenemusiker. Telemark Kammerorkester er et profesjonelt strykeensemble etablert i 1992. Orkesteret er prosjektbasert og består av en fast kjerne av musikere som utvides avhengig av prosjektets art. Ensemblet har gitt ut 6 innspillinger, og ble nominert til Spellemannspris i 2018 for innspillingen «Chasing Strings». TKO har hovedfokus på den nye musikken i et bredt perspektiv, men tar også vare på det klassiske repertoaret for strykere.

Kunstnerisk leder: Per Kristian Skalstad. Solist: Andreas Angell
Støttet av Norsk kulturråd og Norsk Komponistforening

Billetter finner du HER

«Tangokongen» med Jonas Kippersund
Lørdag 23. oktober kl. 20:00

Etter åtte utsolgte forestillinger i vår, vender TANGOKONGEN tilbake to ganger i høst! Bli med på en eksklusiv (og skikkelig morsom!) aften i teaterbaren!

I august 1999 dro Jonas Kippersund med båten fra Stockholm til Helsinki for å gå på den finske teaterhøgskolen. I baren på båten møtte han for første gang den finske tangoen, presentert av et østeuropeisk danseorkester. Dette gjorde så sterkt inntrykk at minnene måtte manifestere seg i en forestilling nå over tjue år senere. Han har fått med seg musiker Eivind Strømstad og regissør Johanne M. K. Nesdal. De ønsker velkommen til en time spekket med humor, eksistensialisme, store følelser og ikke minst - finsk tango!

Billetter: HER

Finlandssvenska Teatern:
«Skuld» av Marc Svahnström

Tirsdag 26. oktober / Onsdag 27. oktober / Torsdag 28. oktober / Fredag 29. oktober kl. 18:00

Skuld - gjeld eller skyld. Hvordan gjøre opp for seg? Eller andre? Finns det gjeld du aldri får gjort opp?
Finlandsvenska Teatern har holdt det gående siden 2001, og var sist sett på Hamar Teater med Ibsens "Samfunnets støtter" i regi av Philipp Stengele like før pandemien. I sin nye forestilling denger de løs på hverandre verbalt og fysisk, mens de stiller de helt store spørsmålene.
På scenen står Jonas Kippersund, Kim Gustafsson og Marc Svahnström. Regien er ved den finlandssvenske teaterveteranen Paul Olin.

Billetter finner du HER

Nivalis Barokk: Apollo e Daphne
Lørdag 30. oktober kl. 18:00

Barokkensemblet Nivalis forholder seg til historisk framføringspraksis av barokke verk, men bruker også ny musikk i sine oppsetninger.
I denne sceniske konserten får du oppleve musikk av Georg Friederich Händel og Silvan Loher.

Apollo e Dafne er en verdslig kantate av Händel. Det er et relativt tidlig verk, fra 1709–10, på den tiden Händel flyttet fra Venezia til Hannover for å bli kapellmester ved hoffet der. I denne kantaten aner vi Händels potensial som operakomponist – den er svært fargerik, dramatisk og gjennomarbeidet.

Verket er skrevet for to solister, fløyte, to oboer, strykere, fagott og basso continuo, og framføres av det norske ensemblet Nivalis Barokk. Guro Hjemli, sopran, synger rollen som Dafne, og Karl Peter Eriksson, baryton, er Apollon. Handlingen knyttes sammen av skuespiller Anders Kippersund, som inntar rollen som Apollon som erindrer alt som skjedde mange år etterpå.

I tillegg til kantaten framføres også ny musikk av den sveitsiske komponisten Silvan Loher.

Billetter finner du HER

Jonas Alaska & Thom Hell
Tirsdag 9. november kl. 20:00

To av landets sterkeste låtskrivere og artister gir ut musikk sammen og turnérer sammen i 2021.
Tirsdag 9. november gjester superduoen endelig Hamar Teater!
Samarbeidet deres startet i 2011 da Thom produserte Jonas sitt debutalbum, noe som resulterte i 3 Spellemann-nominasjoner. Nå, 10 år senere, står de for første gang sammen på scenen og turnerer over hele Norge. Med seg på turnéen har de et band av ypperste klasse, bestående av Even Ormestad (a-ha, Jaga Jazzist, Marit Larsen), Thomas Aslaksen (Øystein Greni), Kjetil Grande (Knut Reiersrud, Vidar Busk) og Ronny Ytrehus (Sol Heilo, Unni Wilhelmsen, Josefin Winther).

Billetter finner du HER

Hamarrevyen 2021

En god latter forlenger livet!

Vi kan ikke garantere deg lengre levetid, men vi garanterer at du vil kjenne lattermusklene dine leve under årets revy!
Vi dundrer på med samme ensemble - og nytt av året er at vi avslutter årets revy med "matineforestilling" kl. 15.00 på søndag! Premiere onsdag 3. november kl. 20.00!

Forestillinger:

Onsdag 3.11 kl 20.00 (premiére)
Torsdag 4.11 kl 18.00 og 21.00
Fredag 5.11 kl 18.00 og 21.00
Lørdag 6.11 kl 18.00 og 21.00
Søndag 7.11 kl 15.00 (matiné)

Kjøp billetter HER

Mannskoret Sangkam fra Hamar med Erland Dalen som musikalsk leder

«Man er Mann» i Hamar Teater 12. og 13. november

Som gjesteartist har de fått med seg den ikke ukjente artisten Steinar Albrigtsen. Han har samarbeidet med flere kor opp gjennom årene og vant også programserien «Det store korslaget» i 2012 med Finnmarkskoret. Albrigtsen er kjent som kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum. Nå ser han frem til å være gjesteartist med mannskoret Sangkam i Hamar teater.

SangKam fikk en «pangstart» allerede etter fire måneder høsten 2019, med 7 opptredener på 5 dager sammen med Damenes Aften på Hamar i deres «julekabaret», samt i to julekonserter for selveste DDE i Hamar kulturhus.
Konserten settes opp med firemanns orkester, lys og scenografi. Repertoaret viser stor bredde for et mannskor, med alt fra stemningsfull «gregoriansk munkesang», kjente norske og svenske korklassikere, samt mer moderne arrangementer på kjente låter av Beach- og Dum-Dum-boys, egen Queen-avdeling og musikal låter.

Albrigtsen vil delta sammen med koret og i egen avdeling. Erland Dalen som også tidligere har samarbeidet med Albrigtsen, forteller om "Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet", og som vant Spellemannspris for sitt debutalbum i 1990 "Alone too long", at mange kjenner ham for låten "She belongs to the rain". Han er også kjent for samarbeidet med Jørn Hoel og "Get together", og kanskje er "Beaches of Rio" med Tom Pachecho en favoritt. Her har publikum mye å glede seg til, sier Dalen.

Kjøp billetter HER

Have yourself a
BIG EASY CHRISTMAS

Knut & Johanne Kippersund, Big Easy Band og PS Dans
26. & 27. November kl. 20:00

Den siste helga i november inviterer Knut og Johanne Kippersund til førjulsfest sammen med Big Easy Band – hele Hedmarkens storband og dansere fra PS Dans! Vi gleder oss stort til å jazze opp julestemninga og swinge oss inn i mørketida med deilige juleklassikere, masse trøkk og skyhøy showfaktor! Billetter finner du her:

SHOW - Fredag 26. november kl. 20:00 - Kjøp HER

SHOW - Lørdag 27. november kl. 20:00 - Kjøp HER

Vil du gjøre en helaften ut av det? Teaterkjøkkenets kokk Philipp Stengele disker opp med juletapasbuffet i festsalen før show! Bestill plass til din gjeng innen 20. november her:

MAT - Fredag 26. november kl. 18:00 - Kjøp HER

MAT - Lørdag 27. november kl. 18:00 - Kjøp HER

NB: Er dere en gruppe som skal spise sammen?
Bestill helst samlet, eller send en e-post om hvem som deler bord til ingalive@kippersund.no

DAMENE MED KRONA PÅ VERKET

Spilles 30. november til 4. desember

«Krona på verket» er navnet på årets utgave av den tradisjonelle julekabareten med Damenes Aften. I over 20 år har koret, musikalsk leder Erland Dalen og forfatter Knut Faldbakken underholdt førjulspublikummet i Hamar. «Krona på verket» markerer også at dette blir siste julekabaret sammen med Knut Faldbakken. En annen kjenning av koret er også tilbake i manesjen etter flere års pause. Nemlig Liv Simensen og «Kjerringa hass Ansgar» er tilbake i år! Dette har nok både vi og publikum ønsket oss lenge. Vi gleder seg til å stå på scene sammen med en av Norges sprekeste 80 åringer. I fjor kjørte Damenes Aften 10 julekonserter med begrenset publikum, uten Faldbakken, så i år håper vi på full sal og god, gammeldags julekabaretstemning.

På scena har koret med seg blåserne Kjell Arne Engen, Tom Larson og Terje Kola. I bandet ellers sitter Ole Petter Hallan på trommer, Arild Dragset på piano, Øystein Utby på bass og Ragnar Utby på gitar. Damenes Aften ledes som vanlig av Erland Dalen. Julekabareten «Krona på verket» med Damenes Aften kan du se på Hamar Teater fra 30.november til 4. desember, og det spilles i alt 5 forestillinger.

Kjøp billetter HER

Årets juleforestilling på Hamar Teater:
Frikk og jakten på julehjertene

Årets juleteater for hele familien er aldeles rykende ferskt, en urpremiere fylt av mystikk og musikk!
Julenissen er ute på spesialoppdrag, og fattiggutten Frikk er en av de få som kan hjelpe ham. På sin farefulle og eventyrlige jakt treffer de gode, onde, rare snille, tullete, fjollete vesener - og minst én skikkelig skurk! Forhåpentligvis klarer de oppdraget: å stanse den onde, onde fyrsten og rekke å gi menneskene julehjertene sine tilbake slik at alle kan få en fin jul!

Forestillingen passer for alle fra 3 år og oppover.

Lørdag 11.desember kl. 18:00

Søndag 12. desember kl. 15:00 & 18:00

Lørdag 18. desember kl. 15:00 & 18:00

Søndag 19. desember kl. 15:00 & 18:00

Tirsdag 28. desember kl. 15:00 & 18:00

Onsdag 29. desember kl. 15:00 & 18:00

Billetter finner du HER


Kurs i steppdans på Hamar Teater med Ella Gyri

Du kan stille spørsmål og melde deg på stepp@ellagyri.no

eller lese mer HER!

Dette kurset støttes med glade tilrop fra Tickle Toes Steppdansskole (steppdans.no) der Ella Gyri jobber som steppdanslærer resten av uka.


Hamar Jazzklubb samarbeider med Hamar Teater!

Alle konserter begynner kl. 20:00
Baren og billettsalget åpner 19:00
Kontakt:

Hamar Teater sitt styre består av søsknene Anders, Inga-Live, Peter og Jonas Kioppersund (også kjent som Turnékompaniet)


Leie Hamar Teater? / Teatersalongen / Turnékompaniet / Nyhetsbrev

HAMAR TEATER, STRANDGATA 23 / TLF. 415 14 838 / ANDERS@KIPPERSUND.NO

lay-out, foto, pressebilder Jonas Jeremiassen TomterKulturkortet gjelder på de fleste forestillinger.

m/forbehold om feil og endringer i hele repertoaret!