Billetter / Hamar Teater Ung 2021-2022 / Utleie / Kontakt / Nyhetsbrev

ØKOHELTER

Lørdag 29. januar kl. 12:00 og 14:00

"Økohelter" er en altoppslukende danseforestilling for barn, som zoomer inn på de små skapningene over og under skogens bunn. Bli med inn i en mikroverden for de nysgjerrige, der vi lyser opp skogens heltemodige skapninger og deres superkrefter. Opplev dem vokse og vikle seg frem i en leken dans av sammenkoblinger. Etter hvert som livets vev i skogen avsløres, blir fellesskap sentralt for denne fantasifulle verdenen. Når skapningene har tatt deg på en reise, vil du kanskje se skogen med nye øyne?

Passer for barn fra 6 år og deres familie.

Konsept, koreografi og utøvelse: Olivia Edginton, Maria Lothe, Ingvild Marstein Olsen, Hannah Parsons

Kostymedesigner: Tanja Andreeva / Kostymeassistent: Celina Vimme
Scenografer: Baum & Leahy / Scenografiassistent: Damien Ajavon / Kunstnerisk veileder: Karstein Solli

Finansiert av: Norsk Kulturråd Fri Scenekunst Dans, Fond For Lyd og bilde, Spenn, Innlandet Fylkeskommune, FFUK
Støttet av: R.E.D. Residency Eina Danz, NORA Dans, Seanse, Unge Viken Teater, Hamar Teater

Mer info: www.marialothe.com/ecoheroes / Instagram: @ecoheroesdance

Billetter finner du HER

Konsert med Køntrikoret
Onsdag 2. februar kl 18:00
Torsdag 3. februar kl 20:00

Dette er konserten for deg som er glad i countrysjangeren!

60 sangere fra Løten, Hamar og Ringsaker meldte seg på da Karoline Amb lanserte prosjektkor høsten 2021. Nå skal resultatet vises fram sammen med et fantastisk band bestående av:
Eivind Strømstad – gitar, Frode Berntzen – gitar, Håkon Brynjulfsrud – bass, Skjalg Lidsheim – trommer og Trygve Liahagen – fiolin.

Her vil du få høre musikk av Willie Nelson, Dolly Parton, Johnny Cash, John Denver, Carrie Underwood og mange flere. Mye kjent og noe nytt? Velkommen!

Billetter finner du HER

TØRST AV ALT - En cabaret om alkoholen og livet
Lørdag 5. februar kl. 19:30
Lørdag 5. mars kl. 19:30

Hvorfor drikker vi? Hvordan drikker vi? Er det bra eller dårlig for oss?

I denne humoristiske, musikalske cabareten tar Hanne T. Asheim utgangspunkt i sitt eget forhold til alkohol, som vintørst kvinne i 40-årene. Gjennom komiske og lyriske cabaretviser dykker hun ned i både samfunnsspørsmål og selvransakelse. For hvorfor er det så vanskelig å begrense seg? Og bør hun slutte å drikke?

Hanne T. Asheim er en kritikerrost tekstforfatter og komponist. Hun har skrevet for mange av våre største humorartister, og blant annet vunnet Komiprisen i kategorien «Årets nummer». Hun er lidenskapelig opptatt av cabaret-sjangeren, og av å skape underholdning med kvalitet og noe på hjertet. «Tørst av alt» er hennes andre solocabaret.

Regi: Philipp Stengele. Forestillingen er støttet av Revyforfatterfondet og TONO-stipendet.

Billetter finner du HER

Hamar Jazzklubb: LIN
Onsdag 9. februar kl. 20:00

Da sanger og låtskriver Johanne Johnsen skulle sette sammen et ensemble spurte hun musikere med bakgrunn fra folkemusikk, pop og jazz. Hun endte opp med Astrid Garmo på hardingfele, Jenny Zithulele Haugen på cello, Daniela Reyes Holmsen på trekkspill og Øystein Skjelstad Østensen på kontrabass. Ensemblet heter LIN, og sammen har de laget musikk med utgangspunkt i låtene til Johanne. Resultatet er et fengende, lekent og ærlig uttrykk.

Billetter

KAPITALISMEKILLERS

Hamar Teater bruker vinteren til å grave seg inn i selve kapitalismen.

Under ledelse av Philipp Stengele dissekerer ensemblet vår tids rådende samfunnssystem. De helt store spørsmålene blir stilt, spilt og kanskje besvart på scenen. På scenen blir det også band med ny musikk av Eivind Strømstad. De skal spille både høyt og lavt, sakte og fort. Dette er første gang Hamar Teater lager en forestilling finansiert av Selveste Norsk kulturråd. Statlig finansiert kapitalismekunst. Høres gøy ut, spør du oss.

På scena står Inga-Live, Anders, Peter og Jonas Kippersund sammen med musikerne Eivind Strømstad, Mats Lillehaug og Kasper Skullerud Værnes. Kostymene blir laget av Sylvia Denais.

Vil du ha en smakebit?
Fredag 21. januar kl. 18:00 kjører vi ÅPEN PRØVE! Les mer HER

Spilleplan:
Tirsdag 22.2 kl. 19:30
Onsdag 23.2 kl. 19:30
Torsdag 24.2 kl. 19:30
Fredag 25.2 kl. 19:30
Søndag 27.2 kl. 19:30

Billetter kjøper du HER

Teater Manu:
Edderkoppkvinnens kyss
av Manuel Puigs

Torsdag 3. mars kl. 19:00

I en fengselscelle sitter den politiske fangen Valentin sammen med Molina, en transkvinne dømt for utuktig adferd med en mindreårig. Fordommer leder til konflikter mellom de to, men når Molina gjenforteller sine favorittfilmer for Valentin, skapes en midlertidig flukt fra fengselet. Samfunnets holdninger smelter vekk og viker for et nært vennskap. Samtidig er de to omringet av manipulasjon, både fra fengselsledelsen og hverandre.

Stykket bygger på Manuel Puigs roman av samme navn, og den Oscar-vinnende filmen Edderkoppkvinnens kyss (1985). Bentein Baardson, regissøren bak blant annet Den stundesløse (2015) og Gråtende hender (2018), er tilbake på Teater Manu for tiende gang. Med videoprojeksjoner blir den sparsomme cellen gjort om til Molinas drømmeverden, og Baardson tar oss med til en virkelighet fylt av kamp, motstand, drømmer og illusjoner.

Edderkoppkvinnens kyss spilles på norsk tegnspråk med Ronny Patrick Jacobsen og Bülent Yalcin i hovedrollene, og med stemmeskuespiller Kjersti Fjeldstad. Gjendiktet til tegnspråk av Sølvi Zuckermann. Stykket passer best for publikum fra 15 år og oppover.

Av: Manuel Puig / Regi: Bentein Baardson

Dramaturgi: Bodil Kvamme / Scenografi og lys: Torkel Skjærven / Videodesign: Åsmund Bøe / Lyd: Erik Hedin / Kostyme: Ingrid Nylander / Maske: Therese Lia / Rekvisitt: Gøril Rostad / Språkkonsulent: Sølvi Zuckermann

Billetter finner du HER

Hamar Jazzklubb: Krokofant
Torsdag 24. mars kl. 20:00


Krokofant har etter 3 album på plateselskapet Rune Grammofon, en rekke konserter i inn og utland på festivaler og klubber gått inn i samarbeid med 2 veteraner innen jazz og eksperimentell rock, nemlig Ståle Storløkken (elephant9, supersilet, Motorpscho m fler) og Ingebrigt Håker Flaten (Atomic, The Thing, Young Mothers m fler). Dette resulterte i Krokofants fjerde album «Q» (2019) med akkurat i disse to i tillegg til orginalbesetningen, og dermed var ett nytt band født.

Billetter

Hamar Jazzklubb: NOW - Jazzlinja NTNU
Tirsdag 29. mars kl. 20:00


Våren 2022 fyker andreklasse ved Jazzlinja på NTNU ut på tur, for å få liv i konsertlokalene. Gjør dere klare for en ekspressiv, mangfoldig, og ikke minst unik konsertopplevelse, med egenkomponert musikk av 15 av norges mest lovende jazzmusikere.

Billetter

Hamar Jazzklubb: Lise Hvoslef/Sangfugl

Fredag 29. april. 20:00

Sanger Lise Hvoslef har sammen med Ellen Brekken, Kristoffer Kompen, Eyolf Dale og Magnus Stefaniussen Eide spilt inn et album med jazz standardlåter med norske tekster med planlagt lansering i april 2022. De ønsker med denne innspillingen å videreformidle et tradisjonelt standardjazz-materiale samtidig som de, ved egne arrangementer av låtene, gir musikken et personlig og nyskapende preg. Den kritikerroste forfatteren og poeten Kristin Storrusten har bearbeidet og oversatt tekstene til norsk. 

Billetter

Hamar Jazzklubb: Espen Berg Trio
Onsdag 25. mai kl. 20:00

Hamarsing i eksil Espen Berg, tar med seg trioen sin bestående av Bárdur Reinert Poulsen på bass og Simon Albertsen på trommer og gjester Hamar Jazzklubb for første gang, med sin melodiske og rytmiske kompliserte musikk.

Billetter

Stian Carstensen: Musical Sanatorium

Utsatt. Ny dato kommer.

Multi-instrumentalist og komponist Stian Carstensen slapp mesterverket «Musical Sanatorium» i oktober, og høstet fantastiske kritikker for albumet som blir omtalt som en musikalsk genistrek! Fredag 21. januar tar Carstensen med seg sitt unike orkester til Hamar Teater, for en av de aller første live fremføringene av musikken på plata!

Stian Carstensen er en genierklært musiker og blant annet kjent som ledestjernen for det kritikerroste bandet Farmers Market. Han er mottaker av en rekke priser og har samarbeidet med mange renommerte artister om en rekke prosjekter. Stian ble nylig nominert til Nordisk råds musikkpris 2021. Musikalsk er han anerkjent for banebrytende arbeid innenfor forskjellige stilarter og tradisjoner og for å sprenge grenser musikalsk. Musikken fra albumet «Musical Sanatorium» kan beskrives som filmatisk, melodisk og rytmisk, en slags hybrid av vesteuropeisk film og kunstmusikk, forenet med de bulgarske eksotiske rytmene. Besetningen består blant annet av stryk, fagott, leirgjøker, pedal steelgitar, harpe, kor, diverse gitarer, rytmeseksjon, diverse analoge synther, orgler og horn. Musikken er dramatisk og storslagen med instrumentkombinasjoner som aldri tidligere har vært hørt.

Carstensens mål med albumet er å spleise den europeiske kunstmusikken med den eksotiske rytmikken fra Bulgarias folkemusikktradisjoner.

Foruten Stian Carstensen på trekkspill, består besetningen av følgende musikere:
Atle Sponberg – fiolin, Audun Andre Sandvik – cello, Bjarne Magnus Jensen – fiolin, Finn Guttormsen – bass, Giani lincan – cimbalon, Jarle Vespestad – Trommer, Ola Kvernberg – fiolin, Sidsel Walstad – harpe, Torbjørn Dyrud – cembalo, el-piano, orgel.

Billetter: HER

Nybegynnerkurs 2022:
Oppstart tirsdag 11/1 kl. 18.00
Påmelding stepp@ellagyri.no

 

Hamar Jazzklubb samarbeider med Hamar Teater!

Alle konserter begynner kl. 20:00
Baren og billettsalget åpner 19:00
Kontakt:

Hamar Teater sitt styre består av søsknene Anders, Inga-Live, Peter og Jonas Kioppersund (også kjent som Turnékompaniet)


Leie Hamar Teater? / Teatersalongen / Turnékompaniet / Nyhetsbrev

HAMAR TEATER, STRANDGATA 23 / TLF. 415 14 838 / ANDERS@KIPPERSUND.NO

lay-out, foto, pressebilder Jonas Jeremiassen TomterKulturkortet gjelder på de fleste forestillinger.

m/forbehold om feil og endringer i hele repertoaret!