Utleie: Beskrivelse og muligheter

Hamar Teater leier 2.etasje i det gamle Festivitetsbygget av Vold Eiendom til egen scenekunstrelatert virksomhet og utleie til andre arrangører heri inkludert utleie til lukkede selskaper.

Teateret ligger ubeskjedent sentralt midt i byen, adresse: Strandgata 23. Hovedinngangen er i byens nyrenoverte paradegate med parken på andre siden, . Det er kun et drygt steinkast (hvis du er god til å kaste; hundre og femti meter!) til skysstasjonen med buss, tog og taxi parat til å lystre ditt minste vink. Foretrekker du privatbil er byens største parkeringsplass - Åttemetersplanet – et enda mindre steinkast unna…

Teatret ligger dessuten vegg i vegg med nyrenoverte Hotel Victoria (hvis kvelden ser ut til å trekke i langdrag!)

Selskapsdelen har en praktfull utsikt og der det ikke er vinduer ”sitter historien i veggene”. Festiviteten ble påbegynt i 1918 og ferdigstilt i 1927.

Lokaler

- Teatersal med 303 plasser i skrånende amfi. Teaterscene med overbygd orkestergrav. Er i daglig drift som teater. Salen som man holdt storting under regjeringens og kongens flukt i april 1940


- Foajé (55 kvm.) og bar med nær-toalett. 30-40 plasser. (I utgangspunktet ikke utleie; dette er gjennomfartsrom, ”navet” i huset. Men har man spesielle ønsker – ta kontakt).


- Teatersalongen (73 kvm.) med plass til ca 60-70 personer. (avhengig av hvordan man bruker den) Anvendes både til mindre konserter, forestillinger og selskap


- ”Formannskapssalen” (47 kvm.)Her holdt også tingretten til før i tiden. Det nærmeste vi kommer et møterom, men er også brukt til tapasbuffét/ liten restaurantavdeling! ca 30-40 sitteplasser.


- Hjørnesalongen (65 kvm) I tidligste tider brukt av ”Champagneklubben”. Ryktene sier at det gjemmer seg et veggmaleri av en gedigen champagneflaske bak tapetet, kulturskolen brukte det som dansesal…ca 70 sitteplasser.

- ”Bystyresalen/Festsalen” (175 kvm.) Opprinnelig navn: Festsalen. Ved siden av virkelig å være en reel bankett- og ballsal er det også utmerkede forhold for akustiske musikk-opplevelser her. Ca 150 sitteplasser.

På dagtid kan rommene leies på timebasis. Stoler og bord inngår i leie. De kan settes opp av dere selv eller gjør avtale med oss.  AV- utstyr og andre tekniske hjelpemidler kan leies. Ta kontakt for flere detaljer.

Ekstra OBS:

Nyrenovert  toalett i kjeller Bar/Kafé holdes åpen etter avtale. Hamar Teater har skjenke- og serveringsbevilling.

Underholdning og servering

Og siden du først er her: Hvorfor ikke spørre oss om å bidra med det vi driver med til daglig: En liten sang, et dikt, eller hva med en hel liten forestilling! Men vi kan også ordne med kaffen…

Eksempler på forestillinger av ca tre kvarters lengde:

”Tvekampen” - Inga og Anders Kippersund slår løs med sverd og skjold, tørrfisk og skaldekvad. Vikingpastisj som kan nytes med øl og tørfisk…

”Tordenskjold” - underholdende monolog om Norges store sjøkrigshelt. En av brødrene Kippersund i fri dressur!

”Så øra flagrer” - Jonas og Peter Kippersund i en løs og ledig form om Hamars store datter: Kirsten Flagstad

”Sukkerbrød og Skokrem” – Sarah Jaggi og Jonas Kippersund med et sjarmerende tilbakeblikk på 50-tallet. Elisabeth Lundeby er hyggepianisten med overraskelser!

Peter Kippersund er habil visesanger med spesialinteresse for sin fetteronkel: Den svenske visekunstneren Olle Adolphson, men han har også annet på repertoiret.

Vi kan også lage spesielle ting for spesielle anledninger.


Mat

Eksempler på servering:  Suppe med foccacia og teaterbarens bejublede sjokoladekake. Kaffe, te og mineralvann.Baren har for øvrig alle rettigheter.

Philipp Stengele er skuespiller og instruktør, men driver også “Teaterkjøkkenet AS” med en meny det har begynt å gå rykter om! kontakt tlf. 986 74 694.

VI kan hjelpe til med oppdekning, pynting og underholdning! Spør oss om løsninger og priser!


Teknisk oversikt Scene

Sceneåpning: 8 meter

Sidescene ca 1,5 meter på hver side

Fra sceneåpning til bakvegg: 9 meter

Forscene (Overbygd orkestergrav) fra sceneåpning til publikum 3,5meter

10 manuelle trekk på scena (godkjent for 60 kg belastning)

3  manuelle lovlige lystrekk på scena med noen kurser montert (godkjent for 100 kg belastning)

2 salstrekk med 10 og 6 kurser påmontert (godkjent for 100 kg belastning)

4  veggmonterte kortbommer i sal

(OBS: Hvis man ikke trenger å justere riggen inngår bruk av lysutstyr i leien. Det samme gjelder lydutstyret regulert for tale og avspilling av musikk)

Tilgjengelig lys-utstyr:

15  par 64 1000 w

7  ”PC” fresneller 650 w

(Alt under er gammelt ”rank strand” utstyr:)

Ca 20  gamle p 23 (profiler)500 w

2-3  gamle fresneller 500 w

4  gamle ”pre CT”kastere: T-spot 1000 w

2  ikke så gamle fresneller 1200 W

Dimmere:

2   6 x 13A OKERO 63A 240/400v

1   12 x 13A OKERO 63A 240/400v

1 Lysbord :LSC Maxim 24 kanaler

1 Lysbord :LSC Maxim 48 kanaler


FOR TILLEGGSTJENESTER:

Teknikker, billettør osv avtales egen pris etter tjenestens art. Turnékompaniet kan også skaffe kontakt med og ta seg av utstyrsleie.


Kontakt:

Anders: tlf 41514838  anders@kippersund.no

Inga- Live: tlf 91520519 ingalive@kippersund.no