Billetter / Covid-19 / Hamar Teater Ung 2020-2021 / Utleie / Nyhetsbrev


TROST I TAKLAMPA 
av Alf Prøysen og Asbjørn Toms. Musikk av Finn Ludt.

Hamar Teater setter høsten 2020 opp musikalen «Trost i taklampa»! Manuset fra 1963 er skrevet av Alf Prøysen og Asbjørn Toms, og blir tilpasset til ensemblet av regissør Inga-Live Kippersund. Musikken er skrevet av Finn Ludt, og nyarrangert til forestillingen av vår huskomponist Eivind Strømstad.

Når Hamar Teater for første gang setter opp en musikal falt valget naturlig nok på Alf Prøysens Trost i taklampa. Historien kom først ut som roman i 1950, og har siden blitt til både skuespill, film og musikal. Dagens samfunn ser annerledes ut enn den hierarkiske bondekulturen Prøysen skildrer, og kontrastene mellom byen og bygda er ikke like gjeldende. Likevel er fortellingen om statuskamp, klasse, stigmatisering og utenforskap aktuell, og Prøysens skråblikk på den romantiske forestillingen om «livet på landet» og den dobbeltmoralske intellektuelle eliten, sitter som et skudd. Gunvors lengsel etter å få forme sitt eget liv og vise hjembygda at hun også kan være noen, er sår, gjenkjennelig og fascinerende. Vi går løs på prosjektet med dyp respekt for originalstoffet, men samtidig et ønske om å lage VÅR trost, som treffer dagens publikum. Formspråket blir lekent og fortettet, med et dynamisk og musikalsk ensemble på åtte, som skal bekle et stort og variert rollegalleri.

På scenen: Karoline Amb, Anne Bolette Stang Eng, Jon Arne Arnseth, Knut Kippersund Nesdal, Ingrid Nøren Stenersen, Andreas Dillerud Olsen, Johanne Kippersund Nesdal og Anders Kippersund.

Orkester: Eivind Strømstad, Ole Gjøstøl, Morten Strypet og Mats Lillehaug.

Regi, kostymer og visuelt konsept: Inga-Live Kippersund

Alle forestillinger begynner kl. 19:30. Åpen kafé fra en time før forestilling.

Kjøp billetter:

Onsdag 21. oktober kl. 19:30
Ekstraplasser (enkeltseter, anvises ved ankomst) HER

Torsdag 22. oktober kl. 19:30
 Ekstraplasser (enkeltseter, anvises ved ankomst) HER

Fredag 23. oktober kl. 19:30
Ekstraplasser (enkeltseter, anvises ved ankomst) HER

EKSTRAFORESTILLING: Lørdag 24. oktober kl. 15:30 HER

Lørdag 24. oktober kl. 19:30 HER
Ekstraplasser (enkeltseter, anvises ved ankomst) HER

EKSTRAFORESTILLING: Søndag 25. oktober kl. 15:30 HER

Søndag 25. oktober HER
Ekstraplasser (enkeltseter, anvises ved ankomst) HER

- - -

Hamar Jazzklubb: Øyvind Brække Sekstett
Fredag 30. oktober kl. 20:00

Øyvind Brække har vært en sentral skikkelse i mange år i norsk musikkliv. Han har vært mye brukt som komponist og arrangør for alt fra Kringkastingsorkesteret, Harmonien i Bergen til Trondheim Jazzorkester og leder jazzkvartetten The Source sammen med mangeårige partner Trygve Seim.
Nå er han klar med et helt nytt band, grensesprengende ny musikk og album. Musikerne er alle representanter for høy kvalitet og dette er et ensemble med topp norske jazzmusikere med internasjonalt snitt.

Øyvind Brække - trombone & komposisjon
Jørgen Mathisen - saksofon
Bergmund Waal Skaslien - bratsj
Jacob Young - elgitar
Per Zanussi - kontrabass
Erik Nylander - trommer

Billetter: HER

Hamarrevyen 2020

Vi trenger å le litt for tida. Vi trenger å le sammen.

Også denne høsten ønsker vi i Hamarrevyen å gjøre høsten din morsommere. Det gjør vi gjennom å sette opp hele sju forestillinger. På scenen står Anders Grobstok Dalen, Anne Persdotter Flugstad, Erlend Nicolaisen, Ida Marie Vik og Remo Andre Martinsen.
Kapellmester er Fred Dalbakk – og vi har med dansere fra PS DANS. I fjor solgte vi nesten 1100 billetter.

På grunn av smittevernregler tilbyr vi kun 140 plasser pr forestilling i år. Så sikre deg billett alt nå!

Forestillinger:
Onsdag 4. nov. kl. 20:00
Torsdag 5. nov. kl. 18:00 og 21:00
Fredag 6. nov. kl. 18:00 og 21:00
Lørdag 7. nov. kl. 18:00 og 21:00

Kjøp billetter HER

Briskebyen Lyttemannslag // Hamar Jazzklubb

FREDAG 13. NOVEMBER 2020 KL. 20:00

Ordinær: 275,- / Medlem: 200,- / Student: 70,-
Konsertstart 20:00. Dørene og baren åpner 19:00
Av hensyn til smittevern anbefaler vi publikum å forhåndskjøpe billetter.

Høsten på Hamar Jazzklubb fortsetter med Briskebyen Lyttemannslag. Bandet ble startet våren 2016 av Frode Berntzen med hovedformålet å spille Berntzens låter og består av:
Anne Bolette Stang Eng – vokal og tangenter
Mats Lillehaug – trommer, elektronikk og koring
Helge Harstad – bass og koring
Frode Berntzen – gitar og vokal

Låtene er til dels stoff som har samlet seg opp over flere år og som etter hvert truet med å «sprenge skrivebordskuffen» mens noe har blitt til underveis. Frode Berntzen står for alle komposisjonene og på tekstforfattersida finner vi Lars Saabye Christensen, Ove Røsbak, Helen Rønningsbakken i tillegg til bandets egne Anne Bolette Stang Eng og Frode Berntzen som ofte skriver tekster sammen.

I oktober følger bandet opp debutalbumet «Start» (2018) og EPen «Ingen hjemme» (2019), som begge fikk svært hyggelige omtaler og kritikker i fjor, med tre nye låter.

De tre låtene er dikt av Lars Saabye Christensen ("Femten minutter", "Vent på regn" og "Når lykken snur"), tonesatt av Frode Berntzen på bestilling fra JosefineVisescene.

Kjøp billetter HER

Flagstad – The Opera

Lørdag 14. november kl 15.00 og 18.00

Nyskrevet opera om Kirsten Flagstad
I Flagstad – The Opera kommer vi tett på vår største internasjonale operastjerne. Kvinnen kalt «the Voice of the Century» ser her tilbake på det turbulente livet sitt, i et verk skrevet av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge.

I år er det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født. Dette feirer Oslo Operafestival og Kirsten Flagstad Festival med en opera av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge, og med Birgitte Christensen og Lise Granden Berg i rollen som Flagstad.
(De synger hver sin forestilling på Hamar).

Flagstad tar her et oppgjør med sentrale momenter i sitt liv – sine kunstneriske seire og sine største personlige nederlag. Forestillingen er basert på nytt kildemateriale og fokuserer på den sjenerte og folkesky kvinnen som vant hele verden med sin stemme, men som møtte sin største motstand hjemme i Norge.

ROLLER:
KIRSTEN FLAGSTAD: Lise Granden Berg (kl 18.00) / Birgitte Christensen (kl 15.00)
DIAKONISSEN: Eldrid Gorset
BERNHARD MILES/HENRY JOHANSEN: Bernt Ola Volungholen

Forestillingen spilles på engelsk. 67 minutter, ingen pause. Billetter: 400,-

Kjøp billetter her:

Lørdag 14. november kl. 15.00 og kl. 18.00

Hamar Jazzklubb: Stian Westerhus & Pale Horses
Torsdag 19. november kl. 20:00

I februar slapp gitarist Stian Westerhus albumet Redundance, og torsdag 19. november tar han endelig med seg trioen Pale Horses (pianist Ståle Storløkken og trommeslager Erland Dahlen) og gjester Hamar Jazzklubb!

Konsertstart 20:00, teaterbaren åpner 19:00.
Billetter: HER

MAN ER MANN
De blideste gutta i by`n – for første gang på egne ben!

Fredag 20. november • kl. 18:30 • kl. 20:30

Mannskoret Sangkam inviterer til debutkonsert. Sangkam er Hamars eget mannskor, startet av Erland Dalen høsten 2019.

Etter vellykkede gjesteopptredener med både Damenes Aften og DDS gleder vi oss til å ta scenen selv med Queen, Beach & Dum Dum Boys, mannskorperler og munkesang.


Vi er stolte av å presentere kveldens gjestesolist: Anna Sundstrøm Otvervik.

Anna er bla. kjent fra Ringsakeroperaen og har hatt tittelrollen i både «Den glade enke» og «Czardasfyrstinnen»

Kjøp billetter her:

Fredag 20. november • kl. 18:30 og kl. 20:30

Big Easy Band + Knut & Johanne Kippersund: Broadway Baby!

Torsdag 26. november kl. 19:00

Fredag 27. november kl. 18:00 + 20:00

For tredje år på rad inviterer storbandet Big Easy og vokalistene Knut og Johanne Kippersund til storslagen konsertaften med swingende låter fra jazzens gullalder. En rekke av storbandsjangerens aller største hits har sin opprinnelse fra den amerikanske musikal- og teaterscenen, og på denne showkonserten kan vi love skikkelig old school New York-stemning på Hamar Teater! Fjorårets show fikk terningkast 6 i Hamar Arbeiderblad, så det er bare å glede seg!

Billetter kjøper du HER

OBS: Billettene er unummererte, publikum blir tildelt plass i salen ved ankomst!

Damenes Aften: Jul Actually

Hamar-koret Damenes Aften tar i år en pause fra sin tradisjonelle julekabaret, og serverer en stemningsfull konsert med sine julefavoritter med både band og blåserekke! Musikalsk leder: Erland Dalen.

Billetter kjøper du HER

Tirsdag 1.12 kl. 18:00 & 20:00
Onsdag 2.12 kl. 18:00 & 20:00
Torsdag 3.12 kl. 18:00 & 20:00
Fredag 4.12 kl. 18:00 & 20:00
Lørdag 5.12 kl. 18:00 & 20:00

Kjære alle sammen! La oss se litt fremover:

VELKOMMEN TIL NYTTÅRSFEST PÅ HAMAR TEATER!

I god tid før krisen inntraff hadde vi bestemt oss for å arrangere en stor fest i teatret nyttårsaften 2020, og nå gleder vi oss enda mer til å invitere dere til oss! Allerede nå kan du kjøpe billett til vår aller første nyttårsfest! Billetten koster 500,- og inkluderer velkomstdrink, festlige underholdningsinnslag, levende musikk og nattmat i våre staselige saler og salonger.

Vi er glade for å kunne gjøre vårt i den nasjonale smittevernsdugnaden, og oppfordrer vårt publikum til å følge helsemyndighetenes råd. I likhet med resten av kulturlivet lever vi av og for at folk samles rundt felles opplevelser, og nå går vi inn i en svært krevende tid, og vi har overhodet ikke noe imot at dere har lyst til å støtte oss økonomisk! Derfor setter vi datoen på billetten til 30.4 – slik at vi får litt kæsj i kassa nå – men festen er altså på nyttårsaften!

Hvis vi mot all formodning ikke kan gjennomføre festen, (det er bare koronaen som kan hindre oss fra det) må dere anse billettprisen som en gave til vår virksomhet. Likviditeten billettsalget utgjør vil være med på å hjelpe oss med å holde teatret flytende, og gir oss muligheten til å åpne dørene til et av Hamars triveligste samlingssteder når samfunnet er tilbake på sporet igjen. Om du har andre planer for nyttårsaften kan du jo kjøpe billett og gi den til noen andre ;)

Vi gleder oss til å feire med dere – dette kan bli legendarisk!

Varme hilsner fra oss på Hamar Teater

HER KAN DU KJØPE BILLETT!

- - -


Info for sesongen 2020/2021 finner du HER


Kurs i steppdans på Hamar Teater med Ella Gyri

Du kan stille spørsmål og melde deg på stepp@ellagyri.no

eller lese mer HER!

Dette kurset støttes med glade tilrop fra Tickle Toes Steppdansskole (steppdans.no) der Ella Gyri jobber som steppdanslærer resten av uka.


Hamar Jazzklubb samarbeider med Hamar Teater!

Alle konserter begynner kl. 20:00
Baren og billettsalget åpner 19:00Leie Hamar Teater? / Teatersalongen / Turnékompaniet / Nyhetsbrev

HAMAR TEATER, STRANDGATA 23 / TLF. 415 14 838 / WWW.HAMARTEATER.NO / ANDERS@KIPPERSUND.NO

lay-out, foto, pressebilder Jonas Jeremiassen Tomter


*Hamar Teaters klippekort og Kulturkortet gjelder

m/forbehold om feil og endringer i hele repertoaret!