Program / Damenes Aften 2018 / Jazzklubben / Årets romjulsteater: Katten med Støvlene / Utleie

BAKOM BERG og BLÅNE
AV TONE HULBÆKMO OG HANS FREDRIK JACOBSEN
En konsertforestilling med kor, band og solister

Fredag 16. november kl 19:30

En forestilling som fører oss inn i en verden av historier, sagn og myter fra Nordøsterdalen, Her møter vi humor, mystikk og dramatikk; huldra, pilegrimmer, kølkjørere, Svartedauden, skogsrøvere, og bakom alt skogen, elva og fjellet. Det hele fortelles med sjangeroverskridende originalmusikk i ny tapning, med tradisjonelle og nye tekster, med fantasieggende lysdesign og ikke minst et kor som blir brukt på spennende og utradisjonelt vis.

Regi: Betine Fiskaa Johannessen
Et samarbeid mellom Nord-Østerdal Musiker, Ttrafo og Tynset kulturhus
Støttet av Hedmark fylkeskommune og Komponistenes vederlagsfond

Med :
TONE HULBÆKMO.Sang/deklamasjon, harpe, lyre, trøorgel
HANS FREDRIK JACOBSEN. Gitar, fløyter, sopransax, oud
VINGEL SINGERS med dirigent ERLAND HORTEN.
ALF HULBÆKMO. Piano/synth, munnspill, altsax.
ELLEN BREKKEN. Kontrabass.
HANS HULBÆKMO. Trommer/perkusjon, sag, munnharpe.

Bill 300,-/Studenter 200,-

Kjøp billetter HER

Familiedag på Hamar Teater

Søndag 18. november kl. 12:00-16:00

Kafeen er åpen med salg av vafler, kake, pølser og toast.

Aktiviteter for barna; ansiktsmaling, trolldeigfigur-mekking, utkledningsrom og klippe- og lime-krok.

13.00: Lille Prins Arthur
14.00: Jazzfigur - i tråd med musikken
15.00: Lille Prins Arthur

Nypremiere på Turnékompaniets «Lille Prins Arthur». For 30 år siden så denne forestillingen dagens lys - som en av de aller første forestillingene Turnékompaniet lagde. I denne jubileumssesongen har vi valgt å plukke den fram igjen. Kulissene fra 1988 er restaurert, det håndskrevne manuset er pugget inn på nytt. Historien handler om den lille gutten Arthur som bor hos den stusslige tanta si som bare bryr seg om rydding og kosting. En dag blir det for mye for Arthur og han flykter ut i skogen- der treffer han trollmannen Merlin. De to kommer godt overens, men snart blir det klart at ikke alt bare er fryd og gammen, og Arthur må hjelpe til med noe han aldri i verden hadde drømt om at han måtte.

I rollen som Lilleprins Arthur møter vi Rakel Kippersund, datter av hun som i sin tid skapte rollen; Marte Lise Halvorsen. De øvrige rollene spilles av Ander og Inga-Live Kippersund. Orginalmanus er laget av Marte-Lise Halvorsen, Magne Kippersund og Hilde Kveim.

Regi Anders Kippersund Scenografi: Marte Lise Halvorsen. Kostymer Inga-Live Kippersund. Forestillingen passer for barn fra 3 år.

Levende Dukker besøker oss med den fine forestillingen «Jazzfigur- i tråd med musikken». Veteraner fra norsk jazzmiljø og norsk figurteater samarbeider om å gi publikum i alle aldersgrupper en stor musikk- og teateropplevelse. Dette møtet mellom to ulike kunstuttrykk, hvor både jazzmusikerne og dukkespilleren er opptatt av å leke med sitt medium, setter begge sjangere i relieff. Ved å forene eller utfordre et visuelt og et musikalsk utrykk, oppstår det nye opplevelsessituasjoner for publikum.

Forestillingen er delt opp i frittstående episoder. Forskjellige dukker har ulikt temperament og krever forskjellige spilleteknikker. Hver dukke presenterer en liten fortelling og har sitt eget musikalske tonefølge. Noen dukker strever med å mestre det de har satt seg fore – som lille Håkon som lærer seg å sykle. Andre har mer materielle motiver – som trollet på jakt etter gull.

Kjøp billett til familiedagen HER

«Dra krakken bortåt baren»
med Peter Kippersund

Fredag 30. november og lørdag 1. desember kl. 20:00

Lystig lokk og dyster sutring- og jula kryper innpå. Peter Kippersund tar fram gitaren, visereportoaret sitt og en og annen stubb fra eget og andres liv- det blir en gørgod cocktail, servert i 3 omganger. Mellom øktene kan publikum selv glede seg/grøsse over sine egne viderverdigheter- det er ingen tvil om at Peter vil sette igang en dominorekke av minner hos noen hver!

Fredag 30. november kl. 20:00 - kjøp billetter HER
Lørdag 1. desember kl. 20:00 - kjøp billetter HER

Lørdag 1. desember kl. 14:00 og søndag 2. desember kl. 18:00

«Trine Jorunns julepønsj»
med Showkomplekset

Når nettene blir lange, de sju slaga truer i det fjerne, økonomien skranter etter høstens skattesmell, og tårnet av juleforventninger vokser deg over hodet, da kan Showkomplekset tilby et pusterom med sild i tønne og damer i bløtkake. Vi innfrir ingen forventninger og tar sorgene på forskudd så du kan skli ubekymret inn i julestria og gå høytiden lattermildt i møte.

Showkomplekset: Sarah Jaggi, Trine Nyhus Lørum, Hillevi S. Larsson og på piano Elisabeth Lundeby.

Vi byr på en lekker buffet med gode julesmaker og dertil et spenstig musikalsk show med morsomme tekster og typer.

Lørdag 1. desember kl. 14:00 - kjøp billetter HER
Søndag 2. desember kl. 18:00
- kjøp billetter HER


Damenes Aften:
Julekabareten 2018: 20 i stil

Damenes aften feirer 20 år med cabaret. Men seg har de sin faste dirigent; Erland Dalen, sin faste ordkløver; Knut Faldbakken og årets gjest; Ole Børud

Billetter:

Onsdag 5. desember kl. 19:00 - Kjøp billetter
Torsdag 6. desember kl. 19:00 - Kjøp billetter
Fredag 7. desember kl. 18:30 - Kjøp billetter
Lørdag 8. desember kl. 15.30 - Kjøp billetter
Lørdag 8. desember kl. 19:00 - Kjøp billetter

Voksen: 370,- (+ avgift)
Student: 270,- (+ avgift)
Gruppe på mer enn 10: 350,- per billett (+ avgift)
OBS! Bestilling av gruppebilletter skjer på telefon 977 30 749

«Harpeklang i vinternatt»
Ellen Bødtker og Sølvguttene

Tirsdag 11. desember

En av vår tids mest anerkjente norske harpister, Ellen Bødtker, legger ut på førjulsturné under navnet «Harpeklang i vinternatt» med Sølvguttene. Her får man høre Ellen Bødtkers egne stemningsfulle musikk og kjente og kjære julesanger i vakre arrangementer som får julefreden til å senke seg.

- Tanken bak denne førjulsturnéen er å bringe noe nytt og tidløst til julekonsert-tradisjonen i Norge. Veldig mange ønsker seg vakker harpemusikk til jul, og jeg vil gi dem melodiøs, stemningsfull musikk, som gir gjenklang av en tradisjon i en travel førjulstid, forteller Ellen Bødtker.

På Harpeklang i vinternatt vil man få høre Ellen Bødtkers egne komposisjoner med vakre harpeklanger til guttesopraner fra Sølvguttene, ungdomsgruppa Voice Over og solister. På julekonsertene til konseptet ”Harpeklang i vinternatt” vil man blant annet få høre tekster som «Fred på jord», «For the beauty of the earth» og «Pacem» (fred) med gamle latinske tekster kommentert på Ellen Bødtkers helt egne måte; - Gjennom temaene i musikken og tekstene håper jeg å gi publikum et perspektiv på vår tid. Vår lille klode som vi alle bor på; hva er vår rolle her på jorden og hvordan vi kan ta vare på den og hverandre på best mulig måte.

Kjøp billetter HER

Stavis/PS:Dance: Vår egen Nøtteknekker

torsdag 13.des kl. 19:00

PS:dance og Danselinja ved Stange videregående skole ønsker velkommen til juleforestillingen "Vår egen NØTTEKNEKKER" med våre lokale, dyktige dansere.

Forestillingen vises i Hamar Teater kl. 17.00 og 19.00

Forestillingen handler om den unge jenta Clara som på julaften får en nøtteknekkerdukke av onkelen sin. Nøtteknekkeren viser seg å være en prins som tar Clara med på en eventyrlig reise. Neste morgen våkner Clara og lurer på om det hele bare var en drøm, eller om det faktisk kan ha være sant.

Vi ønsker velkommen inn i teaterets lune atmosfære til en hyggelig juleforestilling som passer for alle. Start eller avslutt gjerne besøket i cafeen med teaterets deilige sjokoladekake. 

La julemagien begynne! Velkommen!

Billettpris: 50,- pr. pers.
Billetter selges i døra.


Årets romjulsteater: «Katten med støvlene»

Tradisjonen tro inviterer Hamar Teater hele familien på romjulsteater. I år er braksuksessen «Katten med støvlene» tilbake. En forestilling full av rampete katter, en artig møllersønn, en snarrådig prinsesse – og en skikkelig slem trollmann. Alle ingrediensene for en spennende tur i teateret er på plass!

Kjøp billetter her:

fr. 28 des. 15:00

fr. 28 des. 18:00

lø. 29 des. 15:00

lø. 29 des. 18:00

lø. 05 jan. 15:00

sø. 06 jan. 15:00

sø. 06 jan. 18:00

- - -


Påmelding for sesongen 2018/2019:

HBUT1 (1. - 4. klasse) – mandager kl. 17:15 – 18:00

HBUT2 (5. - 7. klasse) – mandager kl. 15:30 – 17:00

HBUT3 (8. klasse - 3. VGS)– mandager kl. 17:30 – 20:45

Påmeldingsfrist 24. august 2018


Kurs i steppdans på Hamar Teater fra 31. august

med Ella Gyri

Kurs på 14 uker i steppdans for nybegynnere, eller for deg som har steppa litt for lenge siden. Kurset koster 1400,-. Kurset er ukentlig hver fredag fra 31/8 tom. 30/11 fra klokken 17.30-19.00. Du kan stille spørsmål og melde deg på stepp@ellagyri.no - eller på HER. Dette kurset støttes med glade tilrop fra Tickle Toes Steppdansskole (steppdans.no) der Ella Gyri jobber som steppdanslærer resten av uka.

Kurset organiseres sammen med og hos Hamar Teater.

Les mer HER


Hamar Jazzklubb samarbeider med Hamar Teater!

Mer info om konsertene kommer snart!

Fredag 9. november

The Way Ahead

Saksofonist André Roligheten og trommeslager Tollef Østvang har satt sammen en septett bestående av et knippe norske og svenske jazzmusikere med stor kompetanse og dyp kjærlighet for 60-talls jazz og improvisasjonsmusikk.

Kjøp billetter HER

Onsdag 21. november

Baker Hansen

Baker Hansen har den vakre, melodiske, melankolske og sarte tradisjonen etter legenden Chet Baker inne, og leverer klassikerne med sin egen (nynorske) vri!

Kjøp billetter HER

Fredag 23. november

Music for a while

Sesongavslutning! En slags klassisk/improvisatorisk/jule/vinter-konsert med toppmusikerne
Pål Hausken (trommer), Mathias Eick (trompet), Martin Taxt (tuba) og Trygve Brøske (piano) og Tora Augestad (vokal)

Kjøp billetter HER

Alle konserter starter kl. 20:00.


Leie Hamar Teater? / Teatersalongen / Turnékompaniet / Hamar Jazzklubb /De fem søylene

HAMAR TEATER, STRANDGATA 23 / TLF. 97730749 / WWW.HAMARTEATER.NO / ANDERS@KIPPERSUND.NO

lay-out, foto, pressebilder Jonas Jeremiassen Tomter


*Hamar Teaters klippekort og Kulturkortet gjelder

m/forbehold om feil og endringer i hele repertoaret!