Program / Hamarrevyen 2018 / Damenes Aften 2018 / Utleie

«Frøken Julie»
av August Strindberg

Søn. 23. / tir. 25. / ons. 26. / tor. 27. september kl. 19:30

Hamar Teater setter opp Frøken Julie; August Strindbergs klassiker om kjærlighet, svik og klassereise. Hva skjer når vi putter dette dramaet inn i en av våre vakre, intime salonger og lar Siri Snortheim lage helt ny musikk og spille den på celloen sin? Og når Trine Nyhus Lørum spiller overklassejenta Julie mens Martin Torshaug tar seg av oppkomlingen Jean? Den som lever får se - vi gleder oss til premiere!
Regi: Inga-Live Kippersund

Kjøp billetter:
Søndag 23. september kl. 19:30
Tirsdag 25. september kl. 19:30
Onsdag 26. september kl. 19:30
Torsdag 27. september kl. 19:30

Vallset Trekkspellag 40 år

Torsdag 27. september kl. 19:30

27. september inntar vi Hamar med konsert i Hamar Teater. Som medarrangør har vi med oss ultrapopulære Swingbandet Aldershjemmet. Som gjestesolist i begge leire har vi vært så heldige å få med Tori Årva med sang og fløyte. Trekkspellaget har fått med sine to faste medspillere, Magnhild Lersveen og Steinar Kjeverud, med sang og ablegøyer. Og for å styrke laget ytterligere har vi fått med Stein Westgaard på violin.

For 3 år siden hadde vi også konsert sammen med Aldershjemmet og solister i Hamar Teater, og salen ble fylt.
Vi satser på full sal denne gangen også. Her blir det en herlig blanding av trekkspillsvisker, viser og dansemelodier, og det blir swingjazz av beste merke fra de gyldne gamle tider. Det blir skifte mellom grupper og solister, amatører og proffer.

Billetter kjøpes i døra. HA-kort:180,- / Ordin.: 240,-

Intimkonsert med Knut Kippersund

Lørdag 29. september kl. 17:00

Knut har allsidig bakgrunn og etterhvert bred erfaring: som vokalist i progpop-orkesteret MEER, som David Bowie-tolker, Grand Prix, The Voice og oppdrag innen mange genre; symfoniorkester, storband, coverband og vårt eget Romjulsteater.
Men hvem er Knut når han setter seg ned på pianokrakken og bare er seg selv?
På intimkonserten 29. september vil han spille sine egne sanger og andre sine sanger som får hjertet hans til å banke litt fortere. I tillegg vil han tenke høyt om det å lage musikk, vise fram musikk og leve i musikk.

Billetter kjøper du HER

Frityrhygge: Humorlab

fr. 5. okt.

Tre gærne gutter tester humortekster. Etterpå inviterer vi vårt kjære publikum til samtale om hva som fungerer eller ikke fungerer. Med: Marius Taskerud, Anders Refsdal og Anders Kippersund.

Kjøp billetter:
Fredag 5. oktober kl. 20:00

«Good Bye, America»
med Kate Pendry

tor. 11. okt. og tor. 8. nov kl. 19:30

I den dokumentariske monologen Human Tsunami (2017) tok Pendry oss med på en reise til Washington der hun overvar innsettelsen av Donald Trump, og snakket med tilhengere og motstandere

Goodbye America er en ny versjon av monologen som også tar oss med til dagen i dag og ser på hvordan Trumps presidentskap påvirker oss alle. Hvordan det unormale blir  normalisert, “sannhet” ikke lenger finnes og sosiale mediers ekkokamre ser ut til å true grunnprinsippene i demokratiet slik vi kjenner det.

Forestillingen vises to ganger på teatret i høst, med en måneds mellomrom. Begivenheter som skjer i perioden mellom de to forestillingene vil påvirke innholdet, så forestillingen vil ikke bli like- derfor er det smart å få med seg begge to!

Originalt konsept: Kate Pendry, Mads Sjøgård Pettersen. Film: Eirik Evjen. Musikk: Øystein Moen

Kjøp billetter:
Torsdag 11. oktober kl. 19:30

Teater i Glåmdal presenterer:

«På folkemunne»
En cabaret om Vidar Sandbeck

Torsdag 25. oktober

I år er det 100 år siden forfatteren, trubaduren og komponisten Vidar Sandbeck ble født på Åsta i Åmot. I denne nyskrevne forestillingen fra Teater i Glåmdal tolker VM-Trosserne og den livsglade eidskogjenta Belinda Mellum kjente og ukjente sanger i nye tapninger. De rammer inn spillescener som beskriver Sandbecks liv sett gjennom øynene på folk som har «møtt» ham. Øivind Roos har satt sammen manus og har regien. Han er på scenen, sammen med multiinstrumentalist og skribent Lars Ovlien, ditto Lars Thyholdt, Vazelinavokalist Kjetil Foseid, overaltspillende trommis Even Finsrud og ditto bassist Kjetil Hjerpset.

Billetter kommer snart!


I høst skjer det: Hamarrevyen 2018

«Detta blir dyrt!»

Med: Anne Flugstad, Andreas Amb, Jonas Kippersund, Erlend Nicolaisen, Ida Marie Vik, Ørnulv Snortheim, Jonas Østby Martinsen, Jens Kola og dansere fra Ps:DanceCompany

Tekster av: Bjarte Ytre-Arne, Oddvar Hemsøe og ensemblet
Komponist: Ørnulv Snortheim Regi: Marianne Csirmaz Steinsrud

Kun 5 forestillinger, så sikre deg en billett nå!

Onsdag 31. oktober klokken 20:00 - Kjøp billetter HER
Torsdag 1. november klokken 20:00 - Kjøp billetter HER
Fredag 2. november klokken 21:00 - Kjøp billetter HER
Lørdag 3. november klokken 18:00 - Kjøp billetter HER
Lørdag 3. november klokken 21:00 - Kjøp billetter HER

Foredrag med Steffen Dahl

6. nov kl. 19:00

Hvordan ville livet ditt vært hvis du hadde en oppskrift på hvordan du mestret alle tankene dine?

Tankemester Steffen Dahl hjelper barn, ungdom, voksne, elever, lærere, foreldre, psykologer, forskere, pensjonister, pårørende, innsatte, arbeidsledige og rikinger med å mestre tankene sine.

Inngang Kr 200,- Billetter HER

Dørene åpner kl. 18.30, foredraget starter kl.19.00. Varighet 90 min. Inkludert spørsmål og svar.

«BROADWAY BABY!»
med Big Easy Storband, Knut og Johanne Kippersund Nesdal

Lørdag 10. november kl. 19.00

Big Easy Storband inviterer sammen med vokalistene Knut og Johanne Kippersund Nesdal og dansere fra PS:Dance til storslått konsertaften med musikk fra teater- og musikalscenen! Mange av jazzens største låter er opprinnelig scenemusikk, og stammer fra musikalenes mekka; Broadway i New York. Denne kvelden får du oppleve nummer fra store Broadway-klassikere, ispedd mindre kjente perler og egne tolkninger av jazzens standardrepertoar. Velkommen til et glitrende show spekket med eleganse, råskap, romantikk og noen av verdens vakreste melodier! It’s Broadway, baby!

Kjøp billetter HER

«Eg ser at du er mor»
stand up med Susann Laache

Torsdag 15. november kl. 21:00

Stand Up komiker Susann Laache har de siste 9 månedene jobbet med sitt første soloshow «Eg ser at du er mor». Susann Laache har stått jevnlig på scener og arrangert show på Østlandet i tre år.

«Eg ser at du er mor» er et Stand Up show for både kvinner og menn. For deg som har bestemt at barn ikke er aktuelt i dette liv, du kan få en liten bekreftelse på at du kan ha tatt riktig valg. Et show for deg som er gravid som kan få et lite snev av tvil på om det var den beste avgjørelsen. Dette er et show for deg som har fått barn for å redde forholdet. Det gjorde det antageligvis ikke. Om det gjorde det så har dere en god tålmodighet og bør fortsette med det. «Det er ikke bare, bare å få barn» har du kanskje tenkt en gang? Da er dette et show for deg. Har du ikke tenkt det? Da bør du komme på show å få et innblikk i hvordan det kunne vært. Et show til deg som ønsker deg barn og alle bivirkninger av dette. Til deg som har barn og som forguder de, lever for de og bruker all din dårlig samvittighet på de akkurat som meg. Til deg som har fått kroppslige utfoldelser som følge av graviditet og fødsel og til deg som ikke ønsker å være alene.Til deg som er kvinne eller mann som har barn og som tenker at en kveld med meg, et glass med noe godt i og barnevakt er en veldig god ide.

Kjøp billetter HER

«Bakom berg og blåne»
Hulbækmo & Jacobsen

Fredag 16. november

En konsertforestilling basert på myter, sagn og historier fra Østerdalen med sjangeroverskridende originalmusikk. Ide, musikk, tekster: Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen.

Medvirkende:
Tone Hulbækmo,sang, deklamasjon, harpe, trøorgel, lyre
Hans Fredrik Jacobsen fløyter, sax, strengeinstrumenter
Alf Hulbækmo, keyboards, munnspill
Ellen Brekken, bass
Hans Hulbækmo, trommer og perkusjon
Vingelsingers.

Kjøp billetter HER

Billettpris: 320.-/ HA-kort, pensjonist 240.-

Fredag 30. november og lørdag 1. desember kl. 20:00

«Dra krakken bortåt baren»
med Peter Kippersund

Lystig lokk og dyster sutring- og jula kryper innpå. Peter Kippersund tar fram gitaren, visereportoaret sitt og en og annen stubb fra eget og andres liv- det blir en gørgod cocktail, servert i 3 omganger. Mellom øktene kan publikum selv glede seg/grøsse over sine egne viderverdigheter- det er ingen tvil om at Peter vil sette igang en dominorekke av minner hos noen hver!

Fredag 30. november kl. 20:00 - kjøp billetter HER
Lørdag 1. desember kl. 20:00 - kjøp billetter HER


Damenes Aften:
Julekabareten 2018: 20 i stil

Damenes aften feirer 20 år med cabaret. Men seg har de sin faste dirigent; Erland Dalen, sin faste ordkløver; Knut Faldbakken og årets gjest; Ole Børud

Billetter:

Onsdag 5. desember kl. 19:00 - Kjøp billetter
Torsdag 6. desember kl. 19:00 - Kjøp billetter
Fredag 7. desember kl. 18:30 - Kjøp billetter
Lørdag 8. desember kl. 15.30 - Kjøp billetter
Lørdag 8. desember kl. 19:00 - Kjøp billetter

Voksen: 370,- (+ avgift)
Student: 270,- (+ avgift)
Gruppe på mer enn 10: 350,- per billett (+ avgift)
OBS! Bestilling av gruppebilletter skjer på telefon 977 30 749

«Harpeklang i vinternatt»
Ellen Bødtker og Sølvguttene

Tirsdag 11. desember

En av vår tids mest anerkjente norske harpister, Ellen Bødtker, legger ut på førjulsturné under navnet «Harpeklang i vinternatt» med Sølvguttene. Her får man høre Ellen Bødtkers egne stemningsfulle musikk og kjente og kjære julesanger i vakre arrangementer som får julefreden til å senke seg.

- Tanken bak denne førjulsturnéen er å bringe noe nytt og tidløst til julekonsert-tradisjonen i Norge. Veldig mange ønsker seg vakker harpemusikk til jul, og jeg vil gi dem melodiøs, stemningsfull musikk, som gir gjenklang av en tradisjon i en travel førjulstid, forteller Ellen Bødtker.

På Harpeklang i vinternatt vil man få høre Ellen Bødtkers egne komposisjoner med vakre harpeklanger til guttesopraner fra Sølvguttene, ungdomsgruppa Voice Over og solister. På julekonsertene til konseptet ”Harpeklang i vinternatt” vil man blant annet få høre tekster som «Fred på jord», «For the beauty of the earth» og «Pacem» (fred) med gamle latinske tekster kommentert på Ellen Bødtkers helt egne måte; - Gjennom temaene i musikken og tekstene håper jeg å gi publikum et perspektiv på vår tid. Vår lille klode som vi alle bor på; hva er vår rolle her på jorden og hvordan vi kan ta vare på den og hverandre på best mulig måte.

Kjøp billetter HER

- - -


Påmelding for sesongen 2018/2019:

HBUT1 (1. - 4. klasse) – mandager kl. 17:15 – 18:00

HBUT2 (5. - 7. klasse) – mandager kl. 15:30 – 17:00

HBUT3 (8. klasse - 3. VGS)– mandager kl. 17:30 – 20:45

Påmeldingsfrist 24. august 2018


Kurs i steppdans på Hamar Teater fra 31. august

med Ella Gyri

Kurs på 14 uker i steppdans for nybegynnere, eller for deg som har steppa litt for lenge siden. Kurset koster 1400,-. Kurset er ukentlig hver fredag fra 31/8 tom. 30/11 fra klokken 17.30-19.00. Du kan stille spørsmål og melde deg på stepp@ellagyri.no - eller på HER. Dette kurset støttes med glade tilrop fra Tickle Toes Steppdansskole (steppdans.no) der Ella Gyri jobber som steppdanslærer resten av uka.

Kurset organiseres sammen med og hos Hamar Teater.

Les mer HER


Hamar Jazzklubb samarbeider med Hamar Teater!

Mer info om konsertene kommer snart!

Fredag 31. august

Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists

 

Onsdag 12. september

Moskus

Fredag 28. september

Scheen jazzorkester

Torsdag 4. oktober

Hildegunn Øiseth Quartet

Fredag 9. november

The Way Ahead

Onsdag 21. november

Baker Hansen

Fredag 23. november

Music for a while

Alle konserter starter kl. 20:00.


Leie Hamar Teater? / Teatersalongen / Turnékompaniet / Hamar Jazzklubb /De fem søylene

HAMAR TEATER, STRANDGATA 23 / TLF. 97730749 / WWW.HAMARTEATER.NO / ANDERS@KIPPERSUND.NO

lay-out, foto, pressebilder Jonas Jeremiassen Tomter


*Hamar Teaters klippekort og Kulturkortet gjelder

m/forbehold om feil og endringer i hele repertoaret!